Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/digojim.nl/httpdocs/beheer/db.php on line 7 Digojim - Klezmer
Algemeen Nieuws Agenda Pers Foto's Films Discografie Gastenboek Contact
pers Algemeen
GEIN

In 'Gein' staat het plezier voorop, maar met een schurend randje. Het programma heeft de ondertitel "dagboek van een duivelskind" en is gebaseerd op een verhalen van de Jiddische schrijver en Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer. Deze voert regelmatig een "duivels" alter ego ten tonele dat zijn visie op het mensdom middels humoristische anekdotes uit de doeken doet. Een Jiddische "Faust". Jaap Mulder heeft een aantal van deze verhalen omgezet in een satirische monoloog.

De voorstelling wordt omlijst met de vertrouwd virtuositeit van de muzikanten van Di Gojim. Een mengeling van Balkan, Oost-Europese ritmes, gypsy brass en smartlappen.
Jiddische songteksten zijn door Jaap Mulder en Isaac van der Reijden op muziek gezet.

Kortom, nieuwe muziek, nieuwe Jiddische teksten en een nieuw elan.


De vier Goj's van het eerste uur kennen als geen ander de kneepjes van de klezmer, het vuur van de Balkan en de 'nesjomme' (de ziel) van het Jiddische lied. 'Gein' is een feest van vocale kleinkunst en instrumentaal vuurwerk.


meer info