Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/digojim.nl/httpdocs/beheer/db.php on line 7 Digojim - Klezmer
Algemeen Nieuws Agenda Pers Foto's Films Discografie Gastenboek Contact
Teken ons gastenboek
28-01-2008 - 21:10
Ylse
Hee,

op 22 november aanstaande hebben jullie een optreden met excelsior ouwsterhaule.

ik speel daar ook bij en zit regelmatig op jullie site.. het lijkt me heel leuk om met jullie te spelen, Zie jullie dan!

Groetjes Ylse
23-01-2008 - 22:49
marjella
Inderdaad beterschap! Zat me er echt op te verheugen, geniet nog na van jullie bijzondere gig in downtown Rottevalle! Nogmaals complimenten aan jullie allemaal, echt wereldklasse, snap niet dat jullie niet wereldberoemd zijn, top, super, complimenti, Bravi!
22-01-2008 - 20:24
Sipke
Yo, jammer dat het concert in het Roodkerkje niet door kon gaan. Van harte beterschap! We gaan op 1 februari in de herkansing; PREMIERE! Zijn erg benieuwd. Sipke en Minke ùt Oentsjerk
06-01-2008 - 16:21
A de vries
Wat hebben wij gisteren in dokkum met jullie en riens gratema genoten.We hopen jullie weer eens te horen.gr auke en annie
12-12-2007 - 09:40
nardie
Dank, dank voor de schitterende muziek èn het chanoeka verhaal, heb genoten..Volgend Jaar Weer??
12-12-2007 - 09:35
Mirjam Peppelman
Hallo Di Gojim,

Wij, mijn ouders en ik, hebben gisteren enorm van jullie genoten! We zagen jullie spelen in de VEG tijdens het Gouda bij Kaarslicht. Gelukkig hebben wij jullie optreden vanaf het begin gezien ondanks dat er inloop concert bij stond..!!! Echt magistraal hoe jullie het verhaal van de Chanouka lieten horen en zien! BEDANKT, groetjes van Mirjam
10-12-2007 - 20:02
Kees
Ik zie dat er ook mensen zijn die bepaalde uitdrukkingen kunnen vertalen. is er ook een webside waar dit soort woorden te vinden zijn? Ik kom vaak woorden tegen als smous, jatten, jatmous en chotspe (schrijf ik dat goet?) en ik zou wel willen weten wat dat allemaal betekent. Bedankt vast voor het plaatsen van een reaktie!

Kees van Balen.
04-12-2007 - 16:05
Elianne
(antwoord op het bericht hieronder)

Hoi Sara,

Gannef is inderdaad Yiddish, en het betekent dief.
Als je niet Joods bent, ben je een goy en Di Gojim betekent dus de niet-joden. Je spreekt het zo uit: Die Gojiem (met een g zoals je in het Engels go zegt)
En Di Gojim is heel goed, dus het is aan te raden om een keer naar een concert te gaan
03-12-2007 - 21:36
Sara
Wie weet wat het woord gannef betekent? Ik denk dat het Jiddisj is maar kan het nergens vinden.

Wat betekent jullie naam eigenlijk, digojim en hoe spreek je dat uit?

Groetjes, Sara
18-11-2007 - 01:45
Rinko Huisman
Jullie HaFaBra concert in Leens bijgewoond. Boven verwachting genoten van het geheel. Wilhemina speelde op haar best. Di Gojim helemaal top. Jullie zagen we jaren geleden al eens in de Oosterpoort. Inmiddels zijn jullie wereldsterren zonder sterallures. Fantastisch!!!
04-11-2007 - 02:13
Amelanders
Vanavond naar jullie concert in Hollum - Ameland geweest. Wat geweldig was dit! Ik vind het super wat jullie doen. Erg inspirerend en sfeervol. Alleen heel jammer dat we van tevoren nergens informatie over voorverkoop of reserveren konden vinden. Daardoor werden we bijna weer de kerk uitgestuurd, maar gelukkig kwamen een paar mensen hun gereserveerde kaarten niet op tijd ophalen en mochten we op de laatste plaatsen gaan zitten. Hopelijk zien we jullie gauw weer eens op Ameland!!!
26-10-2007 - 08:33
m. van klaveren-v.der heijden
bedankt voor jullie fantastisch optreden in Barcelona, nog nooit in mijn leven zo muzikaal gegrepen als toen. het gaat jullie goed!
18-10-2007 - 10:07
Bill Farran
I saw you at the Eldridge Steet march and concert and latter at the Saturday Concert. My wife and I made a vidio slide show, that Yale may have shown you. How can we pruchase some of your CDs. Bill FArran
18-10-2007 - 09:33
Jan Waas
Ik was bezig met jullie uitstekende CD Yiddish Blues. Er ligt hier evt een ander NederlandsJoods liedje voor je dat niemand nog ooit opgenomen heeft. Het is het vervolg op Izak Meyers Wiegelied, nl Izak Meyers bruiloftslied (txt&muziek). Succes in New York. Ook Strom heeft een hele goede nieuwe, Borsht with Bread, brothers. Tot ziens, bedankt voor de kaartjes in De Meervaart. Groeten, Jan (en Lidy) Waas
18-10-2007 - 09:31
Liset van Dommelen
He zo te zien veilig aangekomen. Hoe was de douane????? de kinderen vroegen zich af of de hond van jacob nog mee is. Vind het echt onwijs leuk om via de site het een en ander te lezen over jullie grote avonturen in het buitenland! Zet m op Liset van Dommelen Henk Kuipers
17-10-2007 - 00:51
jan en siebrig katlijk
Wij zijn een week te vroeg in Barcelona geweest, anders waren we gekomen! Heel veel plezier ook in NY en tot horens in Heerenveen.
15-10-2007 - 10:00
amy
He die New Yorkers, te gek om dit een klein beetje mee te beleven via de weblog. Veel plezier verder in New York... maak ze gek, maar dat doen jullie vast wel, groetjes Amy en familie
14-10-2007 - 21:44
Aan de Gouwe
Hey kneiter, heren,
Leuk om te lezen hoe het jullie vergaat in NYC. We zijn jaloers! Hopelijk komt gauw het verhaaltje over het grote concert op de weblog.
liefs, RAD
05-10-2007 - 10:25
De Oldehovekapel
Beste Di Gojim,

De muzikanden van de Oldehovekapel wensen jullie een geweldige goede reis naar New York en Barcelona. Speel daar de sterren van de hemel! Dan weet men daar ook van Friesland op muzikaal gebied te bieden heeft.
Wij van de Oldehovekapel moeten onze kapelmeester Sjaak (natuurlijk jullie Sjaak) wel even missen maar dit lossen we wel op.
Maak veel plezien en kom gezond weer in Friesland. Laat eens wat van jullie horen.

Met muzikale groeten,
Namens de Oldehovekapel,
Johan Heida.
02-10-2007 - 11:41
Ad C. Peeters
Beste KLEZMORIM,

Heb afgelopen vrijdag in Baarn genoten va jullie SUPERSHOW, dit sloeg werkelijk alles, met die geweldige vondsten van jullie.
Ik heb de laatste dagen erg veel bezoekers gesproken en men was vol lof over jullie performance.
De CD fun sjtetl un sjtetsdie ik die avond heb gekocht is inmiddels al grijs gedraaid, ik hou namelijk van de ecte traditionele Klezmer.
Ga zo door en we zien elkaar bij de nieuwe show in Huizen.

Ad C. Peeters

Voorzitter Stichting Kezmerfestival Baarn.
30-09-2007 - 20:43
Anja de Graaff
Beste leden van Di Gojim,

Vanmiddag bij jullie theater programma in De Meervaart geweest en ik heb super genoten. Ik had het programma al eens gezien maar ik vond het de tweede keer misschien nog wel veel mooier dan de eerste keer.
Ik verheug me nu al op jullie nieuwe programma Schuim en ik kom daar dus zeker naar kijken. De programmas Ergens en De Muur heb ik ook meerder keren gezien en het verveeld nooit !
De cds blijven ook heerlijk om naar te luisteren.
Heel erg bedankt voor de geweldig mooie en swingende voorstelling en heel veel succes gewenst in New York ! Dat zal een fantastische belevenis zijn !
Hartelijke groeten, Anja de Graaff
29-08-2007 - 19:21
Rianne Stuut
Beste Digojim,

Het is alweer een poosje geleden dat ik jullie gezien heb. De laatste keer was in De Maagd met jullie jubileumconcert. Ik sta er nog steeds versteld van wat jullie allemaal kunnen en met zoveel verschillende instrumenten.(soms maken jullie er een instrument van)hihi.
Ik wil graag weer komen naar jullie concert in Papendrecht, dat is bij mij niet zo ver vandaan.
Alleen staat er op de website jammer genoeg niet wat jullie gaan doen. Maar ik ben er zeker van dat het weer tof zal zijn, met zoveel muzikaliteit en hilariteit.....
Groeten, Rianne
05-08-2007 - 14:29
Michelle Samba
Hallo Di gojim!

Ik luisterde zonet aan tafel naar muziek van jullie, toen ik bedacht dat ik eigenlijk heel graag net zoiets wou oprichten. Ik heb lang geleden in een Klezmerbandje gezeten, de Bernde. Ik heb ook een aantal concerten van jullie bijgewoond, en ik ben altijd zeer onder de indruk geweest! Ik zit nu op de Pop&Mediaschool in Leeuwarden, en studeer nu voor muzikant. Dat klinkt raar en vrijwel onmogelijk, maar ik ben vastbesloten om me er helemaal in te storten! Ik moet een paar muziekprojecten doen buiten school om, en een zigeunerbandje leek mij een prima, leerzaam en origineel idee! Ik heb alleen geen idee waar ik mensen kan vinden, voor dit project, maar ik wou jullie in ieder geval bedankten voor deze inspiratie!

Michelle
26-07-2007 - 10:24
rene blom
wanneer worden de filmopnames op tv vertoond?

Optreden in Heiloo was geweldig! Kom vakerNog een optreden met Ot Azoj in het verschiet?
Zo niet met Willem Breuker is vast ook leuk1
11-07-2007 - 22:31
Kiek
Beste mannen,

Vrijdag 6 juli was ik bij jullie concert in Heiloo. In een woord fantastisch, ik heb genoten!
Succes met al jullie drukke dingen, en hopelijk tot ziens!

Groet,
Kiek Valkering, Uitgeest
28-06-2007 - 15:31
Dorien
Hallo
ik wilde iets vragen, namelijk: Weten jullie waar je jiddish kunt leren spreken? Iets van een cursus ofzo? dat lijkt me echt gaaf!
groetjes Dorien
12-03-2007 - 14:49
Arjen Haayman
Hallo Di Gojim,
Geweldig om te zien dat de groep die 15 jaar geleden op onze bruiloft in een schuur op een boerencamping een spetterend feest heeft verzorgd inmiddels wereldfaam heeft verworven! Nog heel veel succes.
Arjen
12-03-2007 - 14:47
teodora
ik wou even wat vragen over hoe we jullie kunnen inhuren??...voor een bruitloft ByeBye -xXx- teodora