Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/vhosts/digojim.nl/httpdocs/beheer/db.php on line 7 Digojim - Klezmer
Algemeen Nieuws Agenda Pers Foto's Films Discografie Gastenboek Contact
Home
Gein

JIDDISCH CABARET HERLEEFT IN MUZIEKTHEATERVOORSTELLING “GEIN” VAN DI GOJIM

Deze muziektheatervoorstelling is gebaseerd op verhalen van de Jiddische schrijver en Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer. Het Jiddisch cabaret herleeft met verrassende verhalen en vileine grappen. Natuurlijk omlijst met de vertrouwde virtuoze mix van Balkan, klezmer en gypsy klanken, datgene waar de vier rasmuzikanten in uitblinken.

Klarinettist Jaap Mulder heeft een aantal verhalen van Bashevis Singer omgezet in een satirische monoloog. In humoristische anekdotes voert hij een Jiddische Faust op, die de spot drijft met het menselijk onvermogen. Samen met Sjaak van der Reijden schreef hij nieuwe muziek op Jiddische teksten. Verrassende beelden en rare vondsten maken de voorstelling tot een belevenis.

"Het is exuberant muzikaal theater. Met heerlijk onzinnige theatrale dingen. Dolle verhalen en soms razendsnel gespeelde of gezongen muziek. Dat is waar deze jongens goed in zijn." (aldus het Friesch Dagblad).